Voedselbos
"
Ga je ook een voedselbos maken?" vroeg iemand me laatst terwijl we door de tuin liepen. Ik wilde zeggen "Kijk eens om je heen" Want wat een hippe term is voor wat altijd al was, bevindt zich nameijk recht onder onze neus.
I love it! Naast de gebruikelijke groenten in onze tuin, prijzen we ons ook rijk met andere planten zoals brandnetel en daslook bijvoorbeeld. Je kunt er heerlijke dingen van maken. De komende tijd ga ik er helemaal op los, te beginnen met daslookpesto. Wat heel gemakkelijk te maken is. Hier vind je mijn favoriete recept
35 gram daslook
35 gram parmezaanse kaas
15 gram pijnboompitjes
80 ml olijfolie
1 teentje knoflook
sap van een halve citroen
Snijd de daslook helemaal fijn. Zelfs de bloemen kunnen er bij. Doe de daslook , de geschaafde parmezaanse kaas, de knoflook en de olijfolie in een keukenmachine en maak er een gladde pesto van. De citroen als laatste er bij.
Hoe je deze zelfgemaakte pesto vervolgens het beste kunt bewaren? Verzamel oude jampotjes of groentepotjes, goed uitkoken en steriliseren door ze even in de oven te zetten en je kunt het daarna goed bewaren in de koelkast..
(Het smaakt trouwens heerlijk op mijn zelfgebakken brood maar dat terzijde). Dus ja, ik heb ook een voedselbos, bij de volgende rondleiding zal ik bezoekers er op attent maken!
Reacties
Een reactie posten