Uit eigen tuin en zo
De enorme rabarberplant in de moestuin werd al maar groter en groter. In de bladeren kwamen gaten van de slakken wat gelukkig helemaal niet erg is, want rabarber moet het van de stelen hebben. Maar het werd daarom wel hoog tijd! Hoog tijd waarvoor? Voor rabarbertaart natuurlijk! Dat is een soort van appeltaart maar dan met rabarber. Rabarber is toch groente? Dat klopt, maar in een taart lijkt het dan weer verdacht veel op fruit.
Omdat ik toch al in de "bakingmood" was, heb ik gelijk maar mijn favoriete uienbroodje gemaakt. Heerlijk met zelfgemaakte daslookpesto! Zo staat er voor onze logees in het Pinksterweekend wat zoets en hartigs op het programma.
Ook konden de raapstelen geplukt worden! Heerlijk zo'n verse salade uit je eigen tuin. We hebben er van gesmuld.
Er gaat toch echt niks boven eten uit je eigen tuin!
En oh ja, voetnoot: de eieren in de taart zijn van de kippen van de buren en het broodmeel komt van de molenaar uit Kropswolde waar de broer van mijn vader(mijn oom) ooit geholpen heeft om de besturing op orde te krijgen. Oom Henk is er niet meer, maar hij had het vast heel leuk gevonden!
Reacties
Een reactie posten