Uit eigen tuin en zo

De enorme rabarberplant in de moestuin  werd  al maar groter en groter. In de bladeren kwamen gaten  van de slakken  wat gelukkig helemaal niet erg is, want  rabarber moet  het van de stelen hebben. Maar het werd daarom wel hoog tijd! Hoog tijd waarvoor?  Voor rabarbertaart natuurlijk! Dat is een soort  van appeltaart maar dan met rabarber. Rabarber is toch groente? Dat klopt, maar in een taart lijkt het dan weer verdacht veel op fruit. 

Omdat ik toch al in de "bakingmood" was, heb ik gelijk maar mijn favoriete uienbroodje gemaakt. Heerlijk met zelfgemaakte daslookpesto!  Zo staat er voor onze logees in het Pinksterweekend wat zoets en hartigs op het programma. 

Ook konden de raapstelen geplukt worden! Heerlijk zo'n verse salade uit je eigen tuin. We hebben er van gesmuld. 

Er gaat toch  echt niks boven eten  uit je eigen tuin!

En oh ja, voetnoot:  de eieren in de taart zijn van de kippen van de buren en het broodmeel komt van de molenaar uit Kropswolde waar de broer van mijn vader(mijn oom) ooit geholpen heeft om de besturing op orde te krijgen. Oom Henk is er niet meer, maar hij had het vast heel leuk gevonden! 


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opgravingen

Huisvlijt 7

War on Gaza