Joepie Tralala 4
Ik heb het helemaal gehad met de horeca. Ja, iemand moet het zeggen. Wat me zo stoort naast het hoge joepietralalagehalte (zie mijn eerdere blogs hierover) zijn de exorbitant hoge prijzen. € 4,50 voor een gemberthee! € 17, 50 voor een salade! € 15,-- voor een kop soep, wat broodjes en een latte! Dat is omgerekend in guldens: 10 gulden voor een kopje heet water, rond de 37 gulden voor een bak sla en zo'n 33 gulden voor koffie, soep en brood. "Doe jij dat nog?" Zei mijn broer laatst, "omrekenen naar guldens?" En hij lachtte me een beetje uit. Natuurlijk is het ook best wel gek , want we bevinden ons al weer ruim 20 jaar in Euroland. Maar het omrekenen geeft me houvast, ondersteunt mijn bewering dat ze helemaal gek geworden zijn in alle hotels, restaurants en cafés. Ik doe er niet meer aan mee. Het is verleidelijk om neer te strijken op een terras of je te laten verwennen in een resto. En ik snap best dat alles duurder is geworden. Maar ook mijn portemonnee vraagt mij om een beetje aardig voor 'm te zijn. Dus vanaf nu eigen catering in de rugzak mee of gewoon lekker op je eigen terras. En het heeft lots and lots of voordelen. Je kunt de mooiste plekken uitzoeken. Geen storende gasten op je zelfgekozen hotspot en ow ow wat eet je lekker! En wat is t goedkoop! Medelijden heb ik niet meer met de horeca. Er zijn toch teveel restaurants en aanverwanten en er is werk zat in andere branches. De zorg bijvoorbeeld, of het onderwijs. Van onze eigen culinaire hoogstandjes maken we foto's met de geschatte prijs er bij. Die delen mijn naasten en ik met elkaar. Ik ben niet gierig maar toch geeft het een kik. Al dat geld dat je hebt uitgespaard.
N.B onderhand zijn we zo goed geworden in het bedenken van joepietralalagerechten dat we ons eigen terras kunnen openen. Wat gaan we rijk worden!
Reacties
Een reactie posten