Moestuinvorderingen 4
Een moestuin behelst heel wat meer dan wat zaaien en bewateren kan ik je vertellen. De vorige keer vertelde ik over de weckkunsten van mijn familie van vaderskant. Wat mijn familie ook veelvuldig deed was hun oogst delen. Want in je eentje van je moestuin eten daar is natuurlijk geen fluit aan. Het delen van de groene weelde maakt het extra mooi en waardevol. Daarnaast is het leuke aan je eigen groente dat het er zo verantwoord en biologisch uitziet. Ongelijke bietjes, kromgegroeide wortels, giga courgettes en bonen in allerlei kleuren en maten. Ik hou van die imperfectie. En ik zweer het, in de biowinkel moet je voor mijn mandje onvolmaaktheid flink dokken. Maar bij ons is het gratis. Dus als we iemand lief vinden dan delen we onze groenten met alle plezier. De gelukkige ontvangers sturen soms ook foto's van de gerechten die ze er mee gemaakt hebben. Ik zie op die foto's vaak dat ze hun maaltijden op hun beurt ook weer delen met anderen. Zo zag ik een hele grote familie van een ovenschotel met courgette eten. Van ëén hele grote courgette wel te verstaan! Onze courgette! Love it! Van iemand anders kregen we verschillende courgettefoto"s. We zagen courgette soep, gegrilde courgette, gebakken courgette en courgettespaggetti. Allemaal van één bolcourgette. Onze bolcourgette! Ook zag ik onze sperziebonen in een salade niçoise terugkomen, en met onze bietjes werden een paar echte culinaire hoogstandjes gecreëerd. Vorig jaar voorzagen we meer dan 60 mensen van eten op ons trouwfeest. Een deel van dat eten kwam uit onze tuin. Ik voel me zo trots dat al die uren van zaaien en zorgen hebben geleid tot een hoop fantastische eetmomenten.
Ik zeg het je: een moestuin is "the bomb" .
Reacties
Een reactie posten