Moestuinvorderingen deel 3


Momenten van geluk. 

Er gaat toch  niets boven eten uit je eigen tuin. En niet alleen omdat het zo lekker is maar ook omdat het zo leuk is om samen met eten bezig te zijn. Wanneer er  in mijn vaders moestuin geoogst  moest worden werd de hele familie ingeschakeld. Buiten werd er hard gewerkt maar in mijn oma's keuken was er ook veel bedrijvigheid. Ik herinner mij de grote pannen en glazen potten.De weeïge lucht van rababarber,  sperziebonen en alle andere dingen  die je kunt wecken. Momenten van geluk.  Voor de jonge lezers onder ons, zal ik het even uitleggen. Wecken is een conserveringstechniek uit de vorige eeuw waarbij eten luchtdicht werd afgesloten in glazen potten.  In onze familie werd de  klus van het oogsten en wecken  met meerdere mensen geklaard. Het resultaat was dat  de grote kelder van  opa en oma  helemaal vol stond met weck potten. Zo kon de  hele familie voorzien worden van eten.  Vanwege de intrede van de diepvries wecken we  niet meer. Maar we  koken nog wel in! Grote pannen met  jam , sap of soep op het fornuis.  Zo heb ik nog steeds mijn  momenten van geluk! We zijn nu bezig met  de rabarber , courgettes, rode bessen en frambozen. Er komt nog meer. Wordt  vervolgd! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opgravingen

Huisvlijt 7

War on Gaza