Joepie tralala 22 juni
Joepie tralala
We keken op de BBC naar een serie over een beroemde kok uit Cornwall die rondreisde in een auto met open dak in Frankrijk. Hij trok van streek naar streek en was op zoek naar de echte traditionele Franse eet- en drink cultuur. Wij genoten van de prachtige beelden uit het Franse land en bij het zien van de authentieke gerechten die hij zo terloops op zijn bord kreeg liep het water je in de mond. Helaas was de strekking van de serie dat familierecepten en tradities ten aanzien van het echte Franse eten langzaam aan het verdwijnen zijn. In plaats daarvan verschijnen er steeds meer restaurants met ingewikkeld eten. Wij noemen dat ook wel Joepie tralala Gerechten waarvan na twee happen je bord leeg is en je portmonnee ook. We zagen wat van dit soort voedsel voorbij komen in verschillende etablissementen in Frankrijk. Zo kregen we ergens een voorgerecht met drie stukjes gevulde ravioli waarvan de kazen allemaal van verschillende koeien bleken te zijn, zo lazen we op de menukaart. En natuurlijk hadden de kazen jaren en jaren liggen rijpen. Bij de eerste hap wist ik dat het voor het laatst in mijn studententijd was geweest dat ik zoiets had gegeten. Ik heb het dan over het moment dat aan het eind van de maand je geld op is en je combinaties gaat maken van het eten dat er nog wel is. Bij een ander restaurant kregen we het eten in meerdere gangen op veel te kleine bordjes. Meestal geen goed teken. Alle gerechten waren afgewerkt met bieslook of blokjes biet. Voor het Joepie tralala gevoel natuurlijk. In de omschrijvingen stonden verhalen over bijzondere plekken waar de groente was gegroeid, de vis was gekweekt etc.etc. De communicatiemedewerker had in elk geval zijn best gedaan. We gaven 't na twee dagen op. Koken deden we zelf. Of nee dat is niet helemaal waar. Het was dan wel niet traditioneel maar wel lekker veel. De pizzeria in het dorp. Altijd druk met locale bezoekers, grote borden, grote pizza's en veel wijn. Dat leek er meer op
Reacties
Een reactie posten